БАГДАД (Ројтерс) – Ирак и Саудиска Арабија денес (во сабота) се согласија да работат заедно за стабилизирање на нафтените пазари, рече портпаролот на ирачкото Министерство за нафта Асим Џихад.

Ирачките и министрите за нафта во Саудиска Арабија исто така разговараа на состанокот во Багдад за поврзување на електричната мрежа меѓу двете земји за да ги задоволат потребите на Ирак, рече тој.