За време на азиското тргување, еврото беше дополнително ослабено во однос на американскиот долар. Врз основа на изјавите на претседателот на ЕЦБ, инвеститорите заклучија дека монетарната политика на ЕЦБ наскоро нема да се нормализира.

S & P500