Во  средата, американските акции паднаа поради загубите во секторите за нафта и гас, основни материјали и технологија. Цената на биткоинот беше обележана во четвртокот, како што според некои вести, Јужна Кореја постигна договор со кој ќе се овозможи трансакција на криптовалутите  на 6.000 деловни локации.

S & P 500 индекс