29 евра чини работен час во Ирска, 29.8 во Австрија и 32.2 евра во Германија.

На дното на листата во ЕУ е Бугарија, но оваа земја за една деценија цената на работен час ја зголемила од 2.3 на 5.1 евро.

Слично е и во Романија, и оваа држава за истиот период цената за работен час ја зголемила од 3.5 на 5.5 евра.

Словачка и Естонија во 2007 година биле на исто ниво и работен час кај нив чинел 6.3 евра, но денес чини 10.5 односно 10.2 евра.

Чесите во 2007 година имале цена од 7.4 евра за работен час, а денес заработуваат 10.1 евро.

Хрватска од 7.8 евра за работен час, има скок на 8.5 евра денес. Словенците во 2007 година заработувале по 13.3 евра за час, а денес добиваат по 16.4 евра.