Американскиот долар е на седумнеделен максимум.

За 0.5 проценти зајакна доларскиот индекс.

Еврото ослабна на 1.22 долари.

Австралискиот долар падна на ниво од 14 декември и се тргуваше за  0,7634 американски долари.

Падна и канадскиот долар и фунтата.

Јенот падна за 0.6 проценти, односно 108,28 јени беа на ниво на еден долар.