Владата на Република Македонија до Собранието достави предлог Синиша Наумовски да биде избран за нов неизвршен член на Советот на Народната банка.

 

Наумовски е роден 1982 година во Охрид и е доктор по економски науки. Тој е извршен директор на Академијата за банкарство и информатичка технологија во Скопје и вонреден професор на Институт за бизнис менаџмент Хајделберг.

Целата биографија ТУКА.