Премиерот Димитар Ковачевски и вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи  присуствуваат на отворање на втората фабрика на американската компанија „Кемет Електроникс” во ТИРЗ Скопје 1.
„Кемет Електроникс” работи  на производство на електронски компоненти во земјава од 2012 година.
Од минатата година почна со изградба на нов објект заради проширување на производствените капацитети.