Претседателот на Владата Димитар Ковачевски и директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски денеска ќе презентираат детали за првата странска инвестиција годинава, соопшти Дирекција за ТИРЗ.

Претходно, Деспотовски на средба со новинарите ќе ги сподели првичните резултати од работењето на ТИРЗ во 2022 година и очекувања за 2023.