Премиерот Димитар Ковачевски, придружуван од директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски, ќе се обрати по повод нова инвестиција во ТИРЗ Скопје 1.

Инвестицијата YFA Automotiv, е вредна 30 милиони евра.