Ако се обидете да барате работа надвор од вашиот регионот на LinkedIn, и имате заедничко име и презиме со некој друг во тој регион, особено ако содржи диакритични ознаки, странците би можеле да имаат проблем кога го изговараат истото.

Во писмената комуникација, ова не е проблем затоа што веројатно ќе се копира / залепи, но ако остварите видео повик, малку е веројатно дека странците ќе знаат точно како се изговара вашето име.

За да ги спречите и вие и нив да не се во непријатна ситуација, LinkedIn воведе нова функција. Од оваа недела, се воведува можност за додавање аудио трака долга 10 секунди во нивната мрежа, каде што ќе биде можно да го додадете во вашиот кориснички профил. Во тие 10 секунди ќе го снимите точниот изговор на вашето име и презиме, со што ќе помогнете да ве „дешифрираат“ сите што го гледаат вашиот профил.

Снимањето на изговорот на вашето име може да се додаде во LinkedIn преку нивните мобилни апликации за iOS и Android уреди (според овие упатства), додека со посета на профил од кој било десктоп или мобилен уред е можно да се слуша истото.

Сите корисници на LinkedIn, кој инаку е во сопственост на Microsoft, треба да ја добијат оваа можност до крајот на овој месец. Вашето име беше John Smith или Kim Yae-Jong со овие детали на вашиот профил секој ќе знае како сакате вашето име да биде изречено правилно.

 

Забрането превземање на содржината без претходна согласност од редакцијата на БанкоМетар.мк