Фабриката „Макпрогрес“ денеска ќе ја презентира новата инвестиција во Источна Македонија вредна 650.000 eвра.

Инвестицијата е реализирана последните две години во изградба и планирање нов погон, производна опрема за преработка и пакување на производите од брендовите Сончева Долина, како и во новиот бренд „Фантазија“.

Новата инвестиција, најавуваат од фабриката, отвора и нови работни места во Виница и регионот.