Додека многумина гледаат знаци на предупредување на пазарите, но не прават ништо, египетскиот милијардер Нагиб Савирис одлучи да преземе акција. Тој инвестираше половина од своето богатство од 5,7 милијарди долари во злато.

 

 

Тој инвестираше половина од своето богатство односно 5,7 милијарди долари во злато. Во интервју за Блумберг, Saviris рече дека верува оти зголемувањето на цената на златото и сегашната вредност на нешто над $ 1300 да стигнат до $ 1800 за унца.