Има безброј многу хобија во кои луѓето се впуштаат. Една од нив е да се соберат монети, обично стари монети.

Луѓето што ги собираат се исто така подготвени да дадат сериозни суми пари за одредени монети или банкноти. Нумизматиката особено ја цени монетата од две евра, а сега повторно се потсетува дека е посебна.

Ова не е обична монета од две евра. Оваа монета е издадена 2007 година, и таа копија е многу специфична. Тогаш беа направени точно 20.001 примероци во чест на покојната принцеза од Монако, Грејс Кели. Оваа монета носи посебен печат.

На задната страна е слика од профилот на принцезата, во која се вели дека станува збор за проблем од 2007 година. Предниот дел на монетата треба да содржи карта на Европа. Таа е многу посебна и колекционерите би издвоиле многу пари за неа.

Се проценува дека една од овие монети би вредела околу 600 евра.