егулаторната комисија за енергетија пред 1 недела одлучи да ја зголеми цената на бензините за половина денар, односно на дизелот за еден денар. Новоутврдената цена која ќе важи до 30-ти април на полноќ е 68 денари за еуросупер БС-95, 69.50 за еуросупер БС-98 и 60 денари за еуродизел.

 

 

 

Зголемувањето на цените се должете на порастот на глобалната цена на нафтата која се искачи до 66.22 долари за барел.

Имајќи го предвид фактот дека во изминатите 10 дена цената на нафтата е во постојан пораст (денес изнесува 67.85 долари по барел) може да се очекува ново поскапување на цените на 1-ви мај.