Некои од најголемите компании во Европа ги повикуваат луѓето да гласаат за изборите за Европскиот парламент овој викенд. “Фолксваген” допре до своите 490.000 европски вработени на 16 јазици, апелирајќи за обединета Европа, додека “Луфтханза” го наслика “SayYesToEurope” преку “Ербас А320”. Spotify состави листа на највисоки локални уметници на ЕУ, па дури и американска компанија за е-скутери Lime се инволвира – нудејќи бесплатно возење на избирачките места. Речиси 430 милиони Европејци имаат право да гласаат; во 2014 година, одѕивот беше само 43%.