Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција за порталот МКД потврдил дека се води предистражна постапка за наводна измама со фиктивна наплата на ДДВ направена од фирми со помош на УЈП.

Основото јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција не соопштува детали за постапката е тајна. Порталот МКД дознава дека станува збор за синџир од фирми што меѓусебно фиктивно си издаваат фактури, никој никому ништо не плаќал, освен државата ДДВ-то. За ваква операција да биде успешна, неопходно е најмалку едно лице од УЈП одвреме-навреме да замижи.

Повеќе за ова на следниот ЛИНК.