Шпаркасе Банка ги информира своите клиенти  дека на ден 15.05.2018 година во периодот од 00:30 часот до 02:30 часот поради надградба на системот нема да функционираат банкоматите, ПОС уредите, електронското банкарство и веб страницата на Банката.