Еврото започна оваа недела со курс од околу 1,23 долари, на нивоата во кои се движеше поголемиот дел од претходната недела. Американската валута, исто така и против Јапонската валута ,  се тргуваше  на 107,35 јени.

 

 

Слабеењето на доларот главно се совпадна со зголемената побарувачка за ризични средства и обратно, а нападите во Сирија само ги истакнаа ваквите трендови.

Иако јапонскиот јен обично станува се повеќе атрактивен за инвеститорите во време на политички тензии и превирања на пазарот, бидејќи инвеститорите разгледуваат безбеден рај за својот капитал во такви времиња, доларот е, сепак, малку ослабен во однос на јенот.