Биткоинот, одново ја надмина психолошката бариера од 10.000 долари, што претставува нејзино прво надминување на тоа ниво по повеќе од две недели.

На КоинМаркетКап вредноста на биткоинот достигна 10.013 долари, на берзата Битфинекс на 10.047, а на луксембуршката Битстамп – 10.234 долари

Сегашните вредности на биткониот се за околку 70 проценти пониски од рекорните нивоа, што крипто валутата ги имаше кон средината на декември.

Нејзината вредност изминативе два месеци бележеше пад, како последица на негативните оценки за нејзините перспективи од страна на глобалните финансиски регулатори.