Народната банка денеска на редовна тематска прес-конференција ќе информира за најновите макроекономски проекции. 

Проекциите ќе ги презентира гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска.

Прес-конференцијата ќе се реализира онлајн, преку официјалниот канал на Народната банка на YouTube.

По обраќањето на гувернерката предвидени се новинарски прашања во контекст на макроекономските проекции.