Проблемот со недостиг на кеш пари во прометот во Нигерија, настана по редизајнирањето на домашната валута, како и по повлекувањето на старите банкноти.

Неформалната економија на Нигерија е на колена додека се бори со кризата за готови пари.

Проблемот настана по редизајнирањето на домашната валута, како и по повлекувањето на старите банкноти.

Речиси половина од населението нема банкарска сметка, објави АлЏезира Балканс.