2,7 милијарди денари за сите исплати на субвенции, и расчистување со долгови према земјоделците.

Финансиска поддршка за над 45.000 земјоделци со земјоделски Буџет од 3,2 милијарди денари. Со усвоениот ребаланс на Буџетот за 2022 година обезбедуваме стабилност и зголемување на домашното производство.

Обезбедуваме 500 милиони денари нови средства за Интервентниот фонд, за мерки за поддршка на есенската сеидба

2,7 милијарди денари за сите исплати на субвенции, и расчистување со долгови према земјоделците. Ова ќе биде прва година во која ќе започне авансна исплата на субвенции за тековната година. Тоа не се случило 16 години.

И во време на светска криза, посветено работиме и креираме успешни политики и мерки во корист на сите земјоделци, објави министерот Љупчо Николовски.