Kако резултат на намалувањето на каматната стапка на благајничките записи, НЛБ Банка ги намали каматните стапки за 0,5 процентни поени на кредитните картички, инстант кредитите и на дозволеното пречекорување на трансакциска сметка за физички лица. Новите каматни стапки важат од 01.01.2019 година и се однесуваат за сите нови и постојни договори.

Повеќе информации можете да добиете во најблиската експозитура на Банката, на телефонскиот број 02/15-600 или на веб страницата www.nlb.mk

Доколку сакате да ги споредите кредитните понуди на НЛБ во однос со другите банки, можете да споредете сами на

  1. https://www.bankometar.mk/krediti/potroshuvachki-krediti-mkd/
  2. https://www.bankometar.mk/krediti/dozvoleno-prechekoruvanje/
  3. https://www.bankometar.mk/karticki/kreditni/