Законот за имиграција на работната сила во Република Германија ќе им овозможи на сите граѓани кои доаѓаат од земји кои не се членки на ЕУ да добијат работа во таа земја под истите услови како и нивните граѓани за оние занимања што се обележани како дефицитарни.

Законот ќе стапи во сила на 1 март следната година и една од иновациите донесени со укинување на испитот беше предноста, што подразбира дека домашниот или европскиот персонал треба да биде регрутиран пред секое регрутирање експерти од трета земја. Ова значи дека за половина година граѓаните на Западен Балкан, ќе бидат без проблеми за вработување во Германија, што може дополнително да ги зголеми заминувањата на младите работници од Балканот.

Со Законот за вработување на стручен труд, во голем број точки ќе се прошират постојните можности за имиграција на квалификувана работна сила во Германија, кои се содржани во Законот за престој. Меѓу другото, тоа ќе овозможи миграција на квалификуван , но и ниско квалификуван труд. Стручно лице значи лице со најмалку две години образование, кое има право да аплицира и дека не се прават значителни процедурални промени за апликантите на лице место.

Одлуката за давање дозвола за престој или работна дозвола е во надлежност на Министерството за надворешни работи на Сојузна Република Германија или надлежните органи во земјата.

Професионалната работна сила во Германија во иднина ќе се смета за лица со универзитетски квалификации и квалификации.

Како квалификувана работна сила, можете да работите на работни места за кои сте квалификувани. Предуслов за обете групи е признавање на нивните квалификации. Признавањето на квалификациите се врши од случај до случај од надлежните тела за признавање во Германија. Со цел да се олесни постапката, ќе се формира Централен сервисен центар за странска професионална работна сила, кој ќе бара признавање на нивните професионални квалификации, кои ќе ги советуваат и помагаат апликантите во процесот на признавање. Обично се бара и германски јазик. Потребното ниво на јазични вештини, меѓу другото, зависи од планираната активност, односно вработувањето.

 

Забрането превземање на содржината без претходна согласност од редакцијата на БанкоМетар.мк