Од полноќ малопродажната цена на бензинот „евросупер БС-95“ се зголемува 1,00 денар/литар, а „евросупер БС-98“ се зголемува 0,50 денари/литар во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 8.2.2021 година.

Малопродажните цени на „евродизелот“ (Д-Е V) и на екстра-лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се зголемуваат 1,50 денар/литар.

Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се зголемува 1,458 ден./кг и сега ќе изнесува 34,342 ден./кг.

Од 16.2.2021 година од 00.01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

Моторен бензин „евросупер БС-95“ – 63,50 (денари/литар)
Моторен бензин „евросупер БС-98“ – 65,00 (денари/литар)
Дизел-гориво „евродизел БС“ (Д-Е V) – 54,00 (денари/литар)
Масло за горење екстра-лесно 1 (ЕЛ-1) – 43,50 (денари/литар)
Мазут М-1 НС – 34,342 (денари/килограм)