Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој го објави првиот јавен повик во рамките на ИПАРД III програмата!  Оваа иницијатива нуди финансиска поддршка за инвестиции во основни средства за преработка и пласман на земјоделски и рибни производи. Со 75% финансирање од ИПАРД програмата на ЕУ и 25% од националниот буџет, оваа можност е насочена да поттикне раст и иновации во агри секторот.

 Вкупна финансиска поддршка е: 14.013.333 € или 863.781.846 денари!
 Краен рок: 28 мај 2024 година
Не пропуштајте! Посетете [www.ipardpa.gov.mk] за да дознаете повеќе и да го поднесете вашето барање денес!
Плус, за сите заинтересирани да учествуваат на овој јавен повик  Можете да го креирате свој БЕСПЛАТЕН земјоделски бизнис план користејќи ја нашата онлајн алатка на [www.evropskimladzemjodelec.mk]. Брзо, лесно и дизајнирано да ви помогне да ја искористите оваа можност максимално!