Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија вчера донесе одлука за новите цени малопродажните цени на горивата во нашата држава.
Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намали за 1,107 ден/кг и од полноќ изнесува 25,831 ден/кг.

Од 3.11.2020 година од 00:01 часот максималните цени на нафтените деривати изнесуваат:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 58,00 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС -98 60,00 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 49,50 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 49,00 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 25,831 (денари/килограм)