Индексот на доларот, кој ја мери зелената банкнота во однос на кошницата на главните валути, падна за 0,245%, при што еврото се зголеми за 0,25% на 1,1002 долари. Јапонскиот јен зајакна 0,73% наспроти зелената банкнота на 136,50 за долар, додека стерлингот последен пат се тргуваше за 1,2471 $, што е пад од 0,20% на денот.

Инвеститорите од Министерството за финансии на САД ги зајакнаа облозите дека Федералните резерви ќе го сменат курсот за зголемување на каматните стапки порано од очекуваното, во услови на широка распродажба на акциите на регионалните банки и знаци дека владините фондови ќе останат кратки до јуни. Приносите на референтните 10-годишни државни записи се намалија за 14,4 базични поени на 3,430%, од 3,574% доцна во понеделникот. И 30-годишната обврзница последен пат беше намалена за 10,7 базични поени и принос од 3,7101%, додека 2-годишната беше последна за 15,3 базични поени до принос од 3,986%, од 4,139%.

Фјучерсите на американската сурова нафта се намалија за 4 долари или 5,29 отсто на 71,66 долари за барел, а Брент заврши на 75,32 долари, што е пад од 3,99 долари или 5,03 отсто на денот. Златото ги зголеми добивките, на пат за најголема дневна добивка за еден месец, бидејќи приносите се намалија поради обновените стравувања од зараза во американскиот банкарски сектор и пред одлуката за стапката на ФЕД.

Спот златото додаде 1,8% на 2.016,79 долари за унца. Фјучерсите на американското злато поскапеа за 1,64% до 2.015,90 долари за унца.