Етиопија ќе добие продолжување на рокот за своите долгови, со нов рок утврден на 30 јуни 2021 година, соопшти Парискиот клуб на меѓународни кредитори во четвртокот.

Членовите на Парискиот клуб вклучени во реорганизацијата на долговите на Етиопија се Франција, Италија, Јапонија, Република Кореја и Руската Федерација.