Цената на топлинската енергија за потрошувачите приклучени на најголемата топлинска мрежа во Скопје се зголемува за 14,18 проценти, соопшти претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимовски.

Како што додаде тој, цената за корисниците на железарското греење се зголемува за 15,58%, а за оние приклучени на мрежата на Скопје Север, за 16,31%.