Партнерството на Paysafe со технолошкиот гигант е дел од процесот на преминување кон целосни услуги базирани на облак

Интегрираната платформа за плаќање Paysafe денес објави нов глобален договор со технолошкиот гигант Microsoft, чија цел е поддршка на стратешката трансформација на Paysafe во услуга за плаќање целосно заснована на облак.

Како дел од зделката, Paysafe ќе ја воведе отворената платформа во облак Microsoft Azure во своите деловни процеси, заедно со голем број алатки за плаќање и трговски услуги за своите клиенти во САД. Ова ќе обезбеди поголема флексибилност во начините на плаќање и ќе обезбеди подобра мерливост на глобалното ниво на услугите со картичката Paysafe.

Преселбата на Paysafe во Azure има за цел да ги оптимизира решенијата за трговците на начин што е значително пофлексибилен. Ова ќе и овозможи на компанијата да се фокусира на иновациите за да ги задоволи потребите на брзорастечката финтек индустрија со помош на Мајкрософт.

Оваа нова насока во партнерството помеѓу Paysafe и Microsoft е надградба на неодамнешните интеграции на Microsoft со paysafecard, решението за готовина за плаќање преку Интернет на Paysafe како начин на плаќање за милиони клиенти на Microsoft Store и Xbox.com во 22 земји. Постојат планови за проширување на бројот на земји во кои услугата е достапна во првата половина на 2021 година.

„Нашата соработка со„ Мајкрософт “е на повеќе нивоа, затоа сме задоволни што продолжуваме да ја надградуваме и развиваме со најновата интеграција за нашите решенија за плаќање во„ Мајкрософт Азур “. Нашата стратегија за облак е дизајнирана да ни овозможи да иновираме континуирано и во голем обем, обезбедувајќи уште повисоки услуги за нашите крајни клиенти и трговците со кои работиме “, рече Рој Астон, главен службеник за информации во Paysafe.

„Возбудени сме што можеме да соработуваме со Paysafe во спроведувањето на нивната стратегија за облак“, рече Тревор Нис, преставник за глобални плаќањаа во „Мајкрософт“. „Производите и услугите на Microsoft Azure имаат докажано искуство во помагањето на организациите да ги претворат своите идеи во вистински, безбедни и мерливи решенија. Многу е возбудливо како ова ќе влијае на начинот на кој луѓето плаќаат и купуваат низ целиот свет “.