Пензиите за март што ќе ги добијат пензионерите во април, ќе бидат зголемени за 1,69 проценти, поради законското усогласување што се врши според трошоците за животот.

Зголемувањето ќе се исплати ретроактивно за трите месеци од годинава, велат од Министерството за труд и социјална политика.

Лани пензиите се усогласиле двапати од 1,58 насто.