Акциите на италијанскиот фудбалски гигант Јувентус паднаа во средата откако клубот беше исфрлен од Лигата на шампионите. Акциите на берзата во Милано изгубија до една четвртина од нивната вредност – и продажбата беше привремено прекината – додека акциите во Амстердамскиот Ајакс, кои го победија Јувентус, пораснаа за повеќе од 7% на највисоко ниво. Ајакс сега има шанса да ги зголеми своите годишни приходи за повеќе од една третина, според The Telegraph. Постигнувањето до полуфиналето им овозможи заработка од редовните 12 милиони евра во парична награда, со дополнителни 19 милиони евра потенцијално за зграби ако напредува понатаму, објави весникот.