Управата за јавни приходи известува дека ја изврши исплатата на  средствата од  МојДДВ, за второто тримесечје од оваа година.

Кај граѓаните кои скенирале фискални сметки во месеците април, мај и јуни исплатени се 707.246.087,00 денари. Во наредните денови ќе се врши исплата кај оние корисници на апликацијата кои направиле промени во својата трансакциска сметка.

Во ова второ тримесечје 13 402 граѓани се нови корисници на апликација МојДДВ.