https://centralfmonline.com/v3qq0jh5ye

http://bridal-suite.co.uk/2020/07/03/xwaz2t1

https://optimumoils.com/wyzzkny Претседателот на Европската централна банка (ЕЦБ), Кристин Легард, го поддржува активното вклучување на банката во развојот на дигиталната валута на Централната банка (CBDC) за решавање на побарувачката за побрзи и поевтини прекугранични плаќања.

http://www.essaouira-garance.com/8jdekfx Во интервју за францускиот деловен магазин „Предизвици“ објавено на 8 јануари, Легард разговараше за најверојатните закани за глобалната економија во 2020 година, меѓу кои таа именуваше пад на трговијата и серија неизвесности, геополитички ризици и климатски промени. Понатаму, Легард истакна дека „ЕУ е сè уште најмоќната економска и трговска област во светот, со огромен потенцијал“.

Cheapest Place To Order Tramadol Online

Запрашана за заложбата на ЕЦБ за истражување и развој на ЦБДЦ, Легард ја истакна итна побарувачка за брзи и ниски трошоци за плаќање, поле во кое таа се гледа себеси како лидер, наместо да останува набљудувач на светот што се менува. Како таков, Легард рече:

http://sizart.org.mx/mtmb5xgx

http://watchproject.org.uk/7ll4vyze „ЕЦБ ќе продолжи да ги проценува трошоците и придобивките од издавањето на дигитални валути на централната банка за да се обезбеди дека јавноста останува во можност да користи пари од централната банка, дури и ако употребата на физички пари на крајот престане“.

http://www.uniquesmiles.co.uk/uncategorized/iaj0b92p

Легард потсети дека банката продолжува да ја испитува изводливоста и придобивките од ЦБДЦ, бидејќи таквото средство за плаќање може да влијае на финансискиот сектор и промена на монетарната политика. Таа изјави дека ЕЦБ формира експертска работна група за тесна соработка со националните централни банки за да ја испита изводливоста на ЦБДЦ во еврозоната.

http://watchproject.org.uk/h3z6p69

Best Place Order Tramadol Online Легард претходно изрази позитивен став кон дигиталните валути, велејќи дека во декември минатата година ЕЦБ треба да биде пред другите во однос на побарувачката за банкноти.

http://sizart.org.mx/lal2xo2

http://studentssolution.co.uk/jrtawipcnp8 Минатиот септември, кога Легард беше сè уште шеф на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и кандидат за следниот претседател на ЕЦБ, таа тврдеше дека ќе се фокусира на брзо прилагодување на институциите кон брзо менување на финансиското опкружување.

http://www.halifaxcommon.ca/wuv64ajt4kt

https://apexengineers.co.uk/bgsiqhowdau Во меѓувреме, ЕЦБ останува отворена за идејата за дигитален еквивалент на еврото, но сака да ги спречи граѓаните да ги чуваат во поголеми количини.