Новиот филм го замена на тронот досегашниот хит – филмот за момчето суперхерој “Shazam!”

„Проклетството на Ла Лорона“ го предводи бокс офисот во Северна Америка со 26,5 милиони долари приходи, објавија светските новински агенции. Филмот е базиран на мексиканската легенда за мајката која ги убива своите деца и оди низ целиот свет за да ги бара.

За време на Велигденскиот викенд во Северна Америка, нема големи продукции на екранот, и помалите филмови како “Проклетството на Ла Лорона” и “Breakthrough“ („Пробивот“) имаа шанса да бидат успешни.

Оваа недела на големиот екран доаѓа филмот “Avengers: The End”, кој се очекува да доминира во рангирањето неколку недели.

Комедија за момчето суперхерој “Shazam!” дојде на второто место во благајната со приходи од 17,3 милиони долари за две недели по објавувањето на северноамериканската табела.

Третото место, со 11,1 милиони долари, е дебитантскиот филм Breakthrough, кој раскажува за тинејџер кој паѓа во кома по падот во мраз и останува 15 минути под вода.

Четврто место во благајната на Северна Америка е Капетан Марвел, проследено со “Малата голема работа” и “Думбо“.