Преку Македонската берза Комерцијална банка АД Скопје  соопшти дека на 11.04.2018 година Маргот Џејкобс поднела оставка од член на Надзорниот одбор на банката, од причина што East Capital Explorer Investments AB не е повеќе акционер во банката.