Компанијата „Амазон“ победи во колективна тужба поднесена во име на речиси 7.000 работници на „Амазон“ од американската сојузна држава Калифорнија, барајќи надомест за вработените кои работеле од далечина за време на пандемијата на корона вирус.

Американскиот окружен судија Винсент Чабриа во Сан Франциско изјави дека назначениот обвинител Дејвид Вилијамс не докажал дека „Амазон“ требало да им ги надомести трошоците на вработените за интернет, мобилен телефон и други трошоци, објави „Ројтерс“.

Вилијамс го тужеше „Амазон“ поединечно во 2021 година и на тоа додаде колективни тужби минатата година.