Економско – социјалниот совет утре почнува расправа за Законот за плати и Колективниот договор за јавниот сектор, по барање на синдикатите. Од синдикатот на УПОЗ велат – ниските примања се главната причина поради која работниците заминуваат во странство. Од Организацијата на работодавачи со став – платите во јавниот сектор мора да го следат растот на платите во приватниот сектор…