Цената на суровата нафта продолжува да расте. Цената на нафтата од типот брент порасна  на 78,142 долари.

додека американската нафта достигна цена од  73,335 долари за барел.

Пораст бележи и цената на гасот. Европските фјучерси на гас се продаваа денеска на отворањето на берзата ТТФ по цена од 29.000 евра за мегават-час.

На берзите утрото е забележан и пораст на цената на златото. Таа  скокна на 1.932,14 долари за унца.