Revolut, глобална финансиска платформа со повеќе од 15 милиони клиенти ширум светот, вчера започна да ја користи својата специјализирана европска банкарска лиценца во Словенија.

Отсега натаму, клиентите од Словенија кои ќе се преселат во Револут банка за дополнителни услуги, нивните сметки ќе бидат обезбедени со системот за осигурување на депозити.

Клиентите од Словенија сега можат да ја ажурираат својата сметка со Револут банка во апликацијата со дополнителни услуги. Процесот на ажурирање трае само неколку минути.

До денес, „Револут“ привлече повеќе од 60.000 клиенти во Словенија, а брзорастечката финансиска и технолошка компанија е убедена дека широк спектар на производи и услуги ќе им овозможи на клиентите во Словенија поголема контрола, вредност и безбедност од традиционалните банки.

„Револут сега е најбрзо растечка финансиска и технолошка компанија во Европа затоа што ги ставаме клиентите во центарот на сè што правиме. Дизајнот на нашите производи е исклучителен, немаме скриени провизии и постојано создаваме нови и иновативни финансиски производи “, рече Виргилијус Миркос, извршен директор на Револут банка.

„Започнување банка во Словенија ќе им обезбеди на нашите клиенти високо ниво на безбедност и доверба и ќе ни овозможи да понудиме нови производи и услуги во блиска иднина“, додаде Миркас.

До денес, групацијата Револут собра скоро една милијарда долари во инвестиции, а неодамна нејзината вредност беше проценета на 5,5 милијарди долари. За само пет години, Revolut привлече повеќе од 15 милиони клиенти ширум светот.

Минатата година, Револут ја започна својата специјализирана банка во Полска и Литванија и започна да нуди високо конкурентни кредитни производи во двете земји. Специјализирана банкарска лиценца и овозможува на Револут банка да нуди ограничени банкарски услуги преку апликацијата Револут, заедно со низа финансиски услуги и производи што ги нудат други компании во групацијата Револут.