© Reuters. FILE PHOTO: OeNB Governor Nowotny addresses a news conference in Vienna

ВИЕНА (Ројтерс) – Опасностите поврзани со Brexit за Европа и понатаму се потценуваат, рече евроамбасадорот Евалд Новотни денес во Виена.

“Во Европа имаме … предизвици што произлегуваат од Brexit “, изјави Новотни, кој седи на Управниот совет на ЕЦБ како шеф на австриската централна банка, на конференцијата за финансиска супервизија.

“Јас лично верувам дека во однос на потенцијалните опасности, тоа е делумно се уште потценето”, рече тој, додавајќи дека има многу знаци дека ризикот од тврд Брексит станува “релевантен”.