Преку Samsung Pay американските клиенти сега можат да испраќаат пари во странство и да се регистрираат за виртуелна дебитна картичка Mastercard.

Samsung соработува со лондонската компанија Finablr за функција за трансфер на пари, што им овозможува на американските клиенти да испраќаат средства во 47 земји преку различни начини на плаќање со Samsung Pay.

„Нашите потрошувачи се глобални, имаат пријатели и семејства ширум светот. Самсунг е возбуден што им дозволува на клиентите да испраќаат пари од САД во остатокот од светот, правејќи го тоа едноставно, сигурно и транспарентно “, вели Санг В Ан, менаџер за содржини и услуги во„ Самсунг Електроникс Америка “.

Samsung, во меѓувреме, се здружи со Mastercard и Netspend на Samsung Pay Cash, виртуелна картичка која им овозможува на американските клиенти да бараат, испраќаат или додаваат пари преку која било друга картичка во Samsung Pay. Картичката потоа може да се користи секаде каде што е прифатен Mastercard.

 

Забрането превземање на содржината без претходна согласност од БанкоМетар.мк