Saudi Arabia to waive $6 billion debts of poorer countries: cabinet statement

ДУБАИ (Ројтерс) – Саудиска Арабија планира да се откаже од наплата долгови од 6 милијарди долари од долгот кон кралството од страна на посиромашните земји, се вели во соопштението на владата денес (во вторник).

Тие не ги именуваа земјите, но рекоа дека е дел од поголемата иницијатива за развој на УН.