© Reuters. Saudi Aramco to sign 15 deals worth more than $30 billion: state TV

ДУБАИ (Ројтерс) – Нафтениот гигант Саудиски Арамко ќе потпише 15 договори вредни повеќе од 30 милијарди долари, изјави Саудиска телевизија Екхабарија.

Саудиска Арабија планира да потпише договори вредни повеќе од 50 милијарди долари во нафтените, гасните, индустриските и инфраструктурните сектори на инвестициската конференција во Ријад денес ( вторник ), изјави извор запознаен по ова прашање, за Ројтерс.