Sberbank Stands Ready to Offer ICO Services to Clients

Најголемиот кредитор во Русија, државната Сбербанка и Националната депозитарна комисија (NSD) ја завршија својата првична понуда за монети (ICO) во рамките на регулаторната песочна кутија што ја објави Централната банка на Русија во април за да создаде безбедно опкружување за експериментирање со blockchain базирани производи и услуги. По успешниот тест, Сбербанк и НСД се подготвени да им обезбедат на своите клиенти токенски услуги поврзани со продажба, според официјалното соопштение за медиумите од страна на банката.

Како дел од процесот, LevelOne, најголемиот трговски крипто центар во Москва, издаде 285.800 токени