Мерката „гарантирана цена“ дава резултат, паѓаат цените, СДСМ се грижи за стандардот.

Мерката „гарантирана цена“, воведена од СДСМ за намалување на цените на прехранбените производи е успешна и дава резултати.

Паѓаат цените на стотици основни прехранбени производи.

Граѓаните по пониски цени купуваат леб, млеко, млечни производи, месо, брашно, јајца, ориз и многу други прехранбени артикли.

Овие производи во маркетите се обележани со „гарантирана цена“ која е за 10 отсто пониска од цената по која се продавале на 1 август.

За дел од производите, кои енормно поскапеа од август досега, цената е спуштена и до 40%.

Во наредниот период следува намалување и на цените на пијалаците.

Инспекциите се на терен и проверуваат дали мерката за намалување на цените доследно се спроведува.

СДСМ со конкретни мерки и политики се грижи за граѓаните и го штити животниот стандард.