Државната Изборна Комисија на оваа античка творба која никој од надвор не ја признава, а ни половина од овие внатре не ја признаваат и прифаќаат, покрај што треба да ги организира изборите на оваа смешна креатура, исто така служи и како регулатор и рецензент на тоа кој медиум може, а кој медиум не може да рекламира политички партии.

Имено, тие мораат да распишат оглас каде секој медиум ( ТВ, весници, радиа и интернет портали ) треба да се упишат! Ако медиумот не е „упишан“ во овој регистар, не може да рекламира клиенти од политичките партии. Значи ДИК, покрај организациска, поседува и рецензиска и фактчекерска улога, и одредува кој може, а кој не може да рекламира, од парите дадени од овој ќор и сиромав народ на неговите партии ( уште еден парадокс, каде нашата држава им обезбедува директно буџетски пари на партиите ).

Овој парадокс, каде државата ги плаќа од буџетски средства на партиите за да можат да ја организираат својата кампања, е најлешперски момент во историјава на самопрогласениве Антички Македонци. До толку се кадарни и имаат јака идеологија, што членствово, не може, не сака, а и нема средства да уплати на својата партија. Нормало, целокупното членство во нашите партии е таму за да краде и искористи, тие не се таму да допринесат. Тие немаат идеологија или став… Стаорци и лебарки… Но, овој момент не е тема на денешнава квази колумна.

ДИК, го распишува на 15-ти февруар овој фамозен повик, и медиумите, онака достоинствено, гордо и одважно, со дилдо во анусот, треба да убрзаат и во рок пократок од 24 часа ( бидејќи објавен е на 15ти после 15 часот ), треба да се регистрираат со еден куп документи во Инквизицијава Македонска, наречена ДИК.  Еве линк и до повикот: https://www.sec.mk/izvestuvanje-za-registracija-i-dostavuvanje-na-cenovnici-na-mediumite-za-plateno-politichko-reklamiranje-parlamentarni-izbori-2024/

И се разбира, кои медиуми се од нивните, ќе разберат дека ќе се регистрираат во регистарот, бидејќи неколку дена претходно, ако не и недели претходно, имаат мјаукано како мачки во февруар, кога ќе биде ова распишано. И оп, сите овие лакејски и педерски медиуми ќе бидат регистрирани и ќе можат да ги рекламираат своите стари и нови робовладатели, за корка леб.

И никој од медиумите не се буни или реагира на овој рок. Нема потреба… Ќути…. Имаме човек таму ќе ни каже кога е уписот, ќути… немој да се буниш, ќе не стават на радар, нема да добиваме работа… само ќути…

Ебати ваквите курвински медиуми, па уште глумат некоја професионалност, интегритет, достоинство… дрн дрн јариња…

Не бе другари, Вие не сте никакви медиуми. Вие сте курви селски, со манири на француски собарици, и куп кукавици кои за шаку долара не само газот, ами и душата ја продавате на тој кој ќе понуди најмногу.

На крајов на денов, и кој е ДИК да регистрира медиуми? Што ако ги регистрираш разноразни сељачки и уценувачки медиуми попут народни гласој, инфомакси, републики и други оросписки сликовници? Што ако ги регистрираш? Тие и утре ќе продолжат со истите нарачани памфлети и со длабоко грло ќе им угодуваат на нарачателите. Што ако се регистрирани или не се?

Али, нема проблем другари… Играта е поставена во вакво сељачко општество, со вакви лоу лајф лебарки кои го земаат нежно и длабоко и така тера играва со децении. И тука никој не може да помогне, ова вака ќе тера којзнае до кога.

Но, има една работа што се вика карма. Е таа кармата се погрижила од медиуми и новинари, пошо сте вакви ебани комформисти, да станете конкубини со дилда во газовите, и партиски курови во устите, да бркате рокови пократки од 24 часа, за да успеете да се регистрирате како подобни куродудлачи и да му служите на лажните господари на кои им служите. Продолжете така, само забришете ги и устите и газовите…

Кармата исто така, пошто целото племе античко, е вака педерско и проклето, се погрижи вака безимени да се расселите и ни корен ни помен да не ви остане…

 

Наум Димитровски