Интернет доменот Sex.com официјално е на продажба. Претходно овој домен се продаваше за 13 милиони долари во 2013 година, а сега почетната цена е дури 20 милиони долари.

„Sex.com е едно од највредните и најпрепознатливите имиња на домени во светот и ние сме среќни што можеме да го понудиме на продажба на највисокиот понудувач“, изјави Еланаз Герами, пренесува Бизнисинфо, објаснувајќи дека ова е ретка можност за кој било поединец, компанија или бренд да поседува дел од историјата на интернет.

Легендарниот домен е првата платформа која бара лична идентификација за да се вклучи креаторот.

Ова ја прави една од најбезбедните и најпочитуваните веб-страници во индустријата.