Малопродажната цена на „евродизелот (Д-Е V)“ се зголемува 2,00 денара/л.

Малопродажните цени на бензините „евросупер БС-95“ и „евросупер БС-98“ и на „мазутот М-1 НС“ не се менуваат.

Од 15.7.2023 година, од 00.01 часот, максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

– моторен бензин „евросупер БС-95“ – 80,00 (денари/литар)

– моторен бензин „евросупер БС-98“ – 82,00 (денара/литар)

– дизел-гориво „евродизел БС (Д-Е V)“ – 72,50 (денара/литар)

– масло за горење екстра-лесно 1 (ЕЛ-1) – 70,00 (денари/литар)

– „мазут М-1 НС“ – 41,784 (денар/килограм)